De Stegen van Nijkerk

21 woningen: middenwoningen, hoekwoningen, halfvrijstaande – en vrijstaande woningen

Er wordt in Nijkerk veel gebouwd, zo ook nieuwbouwproject de Stegen van Nijkerk, onderdeel van nieuwbouwwijk de Doornsteeg. Water, groen, sfeer en gezelligheid zijn de uitgangspunten in dit project. De Stegen is een hoogwaardige wijk met een duurzaam karakter.

Er worden 21 verschillende woningen gebouwd: middenwoningen, hoekwoningen, halfvrijstaande- en vrijstaande woningen.

Het nieuwbouwproject staat in het teken van de vrije en de landelijke omgeving van de Doornsteeg. De wijk is ruim opgebouwd, met een diversiteit in de architectuur. Elk huis heeft een eigen karakter. De kappen staan in verschillende richtingen waardoor er een levendig straatbeeld ontstaat.

De woningen worden groen gebouwd. In de Stegen wordt geen gasnet aangelegd. Op den duur moeten de huishoudens van het gas af en in deze nieuwbouwwijk wordt daar alvast op in gespeeld.

De woningen worden goed geïsoleerd met de ‘triple beglazing’ methode. Om daarnaast te zorgen voor een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit, wordt er gebruik gemaakt van balansventilaties. Hierbij  is de aangevoerde verse buitenlucht in balans met de afgevoerde vervuilde binnenlucht.

De verwarming van de woningen zal plaatsvinden door warmtepompen; milieuvriendelijk en aardgasloos! Daarnaast worde de woningen voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Binnen 5 minuten fietsen ben je in het centrum van Nijkerk. Nijkerk heeft mooie winkels, vele horecagelegenheden, een rijk verenigingsleven en veel scholen (zowel basisscholen als middelbare scholen). Naast alle gelegenheden heeft Nijkerk een prachtige omgeving. Zo vind je veel bossen, prachtige heide en een mooie polder. Nijkerk ligt in het hart van Nederland.

Ontdek welke stijl vloer past bij de woningen van de Stegen

''Wij geven jou graag tips over een passende vloer bij de karakteristieke uitstraling van de woningen in nieuwbouwproject de Stegen van Nijkerk''

Jordi van de Veen, tegelspecialist