Tegelstudio Nijkerk op bezoek in Italië

Tegelstudio Nijkerk in Italië

Van 31 maart tot en met 2 april zijn onze Jordi en Dorien samen met een Italiaanse verkoopagent naar Italië gevlogen. Het land van de herkomst van de tegels.

Wij vinden het heel erg belangrijk om, naast een uitstekende kwaliteit van tegels, ook kwaliteit aan klanten te kunnen bieden met betrekking tot informatie-overdracht.

Met het bezoek aan Italië blijft Tegelstudio Nijkerk zich ontwikkelen op het gebied van de meest recente trends en vooruitgang in tegelland. Daarnaast vinden wij het belangrijk om goede contacten te hebben met onze tegelfabrikanten.

De nieuwste trends 

Samen met onze Italiaanse verkoopagent zijn we naar een showroom geweest waar ons de nieuwste trends werden getoond op tegelgebied. Erg leuk om te zien is dat de trends per land enorm kunnen verschillen. Dit betekent ook dat bepaalde tegels echt alleen voor de Nederlandse markt (of alleen voor een ander land) worden geproduceerd en dat niet elke tegel dus in elk land te verkrijgen is.

Diverse stijlen 

Voor Zuid-Europese landen is het opvallend dat de tegels vooral heel druk zijn en dat er heel veel kleur in de tegels zit; van groen tot rood en geel. De meest felle kleuren en kleurencombinaties komen voor.

Voor de Nederlandse markt blijven antraciet, grijs en warme kleuren als bruin en taupe de favoriet. Wel begint de markt steeds meer te verschuiven naar de wat warmere tinten; dus in een grijze tegel wordt bijvoorbeeld steeds meer bruin verwerkt waardoor de grijze tegel wel een warme uitstraling krijgt. Ook de welbekende betonlook tegel is nog steeds populair. Daarnaast neemt de houtlook tegel nog steeds in populariteit toe.

Wij Nederlanders durven steeds meer!

Opvallend om te zien was dat ‘decortegels’ (de tegels met een printje of patroon) en het marmer een steeds grotere invloed krijgen in de tegelwereld. Waar mensen hun vloer, badkamer of toilet eerder vooral ‘veilig’ wilden houden, durven mensen nu steeds vaker te kiezen voor een opvallend contrast. Men is steeds meer op zoek naar iets unieks, iets wat niet iedereen heeft.

In een toilet betekent dat bijvoorbeeld dat men steeds vaker kiest voor een decortegel of mozaïek op het inbouwreservoir en een strakke betonlook op de vloer en wanden om het rustig te houden. Soms wordt er juist gekozen om een hele drukke decortegel op de vloer te leggen en de rest rustig te houden. Door deze verschuiving en door het grote aanbod in decortegels zien we steeds meer unieke projecten.

Ook op zoek naar een uniek project of juist het veilig willen houden in jouw interieur? Welke stijl ook bij je past, Tegelstudio heeft ruime keus in tegels, pvc en sanitair.

Ook nieuwsgierig naar ons bezoek aan de tegelfabriek, klik dan hier.

Tot ziens bij Tegelstudio Nijkerk!

Groet,

Team Tegelstudio Nijkerk