Tegelstudio Nijkerk op bezoek bij de tegelfabriek in Italië 

Tijdens ons bezoek aan de tegelfabriek, mochten we van begin tot eind meelopen in het productieproces van een tegel, om exact te zien hoe een tegel gemaakt wordt.

Ondanks dat er al verschillende bezoeken aan tegelfabrikanten zijn gebracht, blijft het indrukwekkend om zo’n enorme fabriek binnen te stappen en het productieproces van tegels mee te maken. Daarnaast gebeurt er zoveel in het productieproces, er zijn zoveel stappen voordat er vanuit grondstoffen een tegel ontstaat, dat we bij elk bezoek weer wat nieuws leren. Daarnaast worden de techniek van de machines continue verbeterd, waardoor er elke keer ook weer iets anders is om tot betere tegels en designs te komen.

Wist je Tegel-datje…

Een leuk weetje is dat waar het tot stand komen van een tegel volledig door machines gebeurt, het testen van de kwaliteit van de tegels nog helemaal handmatig wordt gedaan. Verschillende personen doen dezelfde testen zodat er geen fouten gemaakt worden. Diverse onderdelen worden getest om te beoordelen hoe de kwaliteit van de tegel is: Is de tegel stevig genoeg? Wanneer reageert een tegel op zuur? Wanneer beschadigd een tegel? Wat is de anti-slip waarde van een tegel? Met hoeveel gewicht breekt een tegel? En zo zijn er nog veel meer testen.

Prijsverschil in tegels, hoe dit komt?

In de fabriek ontstaat er ook een duidelijk beeld waarom de ene tegel goedkoper is en de andere tegel juist duurder. Alle tegels dienen aan dezelfde kwaliteit te voldoen, dus hierin zit geen verschil, maar de prijs van een tegel heeft dus alles met het productieproces te maken die een tegel doorloopt. Voor elk detail of extraatje in een tegel is een extra proces nodig en voor elk extra proces loopt de prijs iets op.

Wat betekent het bezoek aan Italië voor Tegelstudio?

Eenmaal teruggekomen in Nederland zijn wij met elkaar om tafel gaan zitten om alle nieuwe dingen die wij hebben gezien en geleerd aan elkaar over te dragen. Op deze manier blijven we allemaal op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de tegelwereld, wat we ook weer over kunnen dragen aan onze klanten.

De afgelopen weken zijn wij al druk bezig geweest om de nieuwe tegeltrends door te voeren in onze showroom. Zo hebben we een heel aantal nieuwe vloeren liggen om aan de klanten te kunnen tonen. Maar na ons bezoek aan Italië zullen er nog meer vernieuwingen gaan volgen.

Nieuwsgierig geworden? Blijf ons dan volgen op Facebook en Instagram!
Hopelijk tot snel.

Groet,
Team Tegelstudio Nijkerk