Tegelstudio Nijkerk goes to Italy! #hoewordentegelsgemaakt #nieuwstetrends

Wat mochten wij onlangs een mooie uitnodiging ontvangen…

“Gaan jullie mee naar Italië om nog meer inspiratie op te doen in tegels?”
Ja natuurlijk! Dat laten wij ons geen twee keer zeggen!!
Wat hebben wij een enorm leerzaam en leuk weekend gehad in Italië.

Wij van Tegelstudio Nijkerk zijn er altijd al voor om nieuwe trends te bekijken. Daarom hoefden we er ook niet lang over na te denken om richting Italië te mogen gaan. Zo kunnen wij  jullie natuurlijk nog beter op de hoogte houden 😉

Wij nemen jullie mee in ons Italië-avontuur. Een kort verslag.

De eerste dag

Op de eerste dag hebben wij een fabrieksbezoek afgelegd. Hier konden wij het productieproces zien, van grondstof tot aan de tegel.

Om een tegel te kunnen maken zijn er verschillende soorten grondstoffen nodig en die grondstoffen worden met wel 2700 ton geperst tot een tegel! Daarop wordt het motief geprint (zelfs dollars kunnen ze op tegels printen) en als laatst wordt hij gebakken. Tegels worden met zorg, zowel machinaal als handmatig, gecontroleerd.

Het is leuk om ook daadwerkelijk te zien hoe het allemaal precies in zijn werk gaat. Want buiten tegels verkopen moeten en willen wij ook weten waar de tegels van gemaakt zijn. Dat maakt ons ook de specialisten in ons vak.

Dag twee

Designcentrum Padana. Veel nieuwe ontwerpen gezien. De nieuwe producten die in ontwikkeling zijn, zijn tegels van 2 cm dik die ook buiten in het zand verwerkt kunnen worden. De trend voor de toekomst is extreem grote maten en heel veel houtlook tegels. En dat komt goed van pas… Daar zijn we gek op! En je kan het ook nog zo lekker makkelijk inrichten en schoonmaken!

Dag drie

Tja… en als we in Italië zijn en Max Verstappen moet rijden, dan willen we daar natuurlijk wel even een kijken gaan nemen. Op Circuit Monza. Het was alleen jammer dat Max een lekke band kreeg, maar hij vocht zich knap terug naar de tiende plaats. Mooie wedstrijd en al met al was het een zeer geslaagde dag!

Wil je de nieuwste trends in het echt zien? Kom gezellig langs.

Graag tot snel!

Groet,

Jordi van de Veen
Tegelspecialist Tegelstudio Nijkerk
Ampèrestraat 16 | 033-2450885 | info@tegelstudionijkerk.nl