I Want to break free ♫! #relaxed aan de schoonmaak

Schoonmaken… niet ieder zijn ding. Heel begrijpelijk, er zijn tenslotte meer dan 100 andere dingen die veeeel leuker zijn om te doen. Toch is het nodig. Vloer- en wandtegels kunnen zo nu en dan wel een lekkere frisse wasbeurt gebruiken. Plan een ochtend in dat je vrij bent, neem eerst even een bak koffie, pak dan een emmer en een dweil of spons,  doe ook even lekker een muziekje aan en dan… gaan met die banaan. Des te eerder is het klaar en kan je ’s middags lekker iets voor jezelf doen.

Schoonmaakmiddelen

Vaak wordt er direct naar de bekende winkels geracet om allerlei schoonmaakmiddelen te kopen die het bijna vanzelf schoonmaken zonder dat je er zelf veel aan moet doen. Tenminste… zo promoten ze het vaak. Maar helaas, we moeten toch echt zelf aan de bak. En als het dan ook weer lekker fris en schoon is, dan kan je er weer extra van genieten.

Maar goed… Hoe maak je tegels eigenlijk goed schoon?

Tegels maak je het beste schoon met een dweil die je kan uitwringen tot het bijna droog is. Een licht vochtige dweil maakt namelijk beter schoon dan een natte. Verder dweilen met zo min mogelijk zeep en helemaal niet dweilen met groene zeep. Groene zeep laat een matte vetlaag achter waar je voetstappen in gaat zien. Als je de vloer echt goed wilt reinigen dan kan je een scheutje azijn gebruiken. Heel ouderwets misschien, maar nog steeds erg goed werkend en niet slecht voor je tegels .

Het is eigenlijk heel simpel en voor degene die geen schoonmaakwonder is, is het zelfs ook best leuk om te doen. Kijk naar ons…Wij van Tegelstudio Nijkerk maken ook van de minder leuke werkjes altijd een feest ;-).

Mocht u onze schoonmaak in onze showroom eens willen checken… kom een keer langs. Dan zorgen wij voor een lekker bakje koffie.

 

Met vriendelijke groet,

Jordi van de Veen
Tegelspecialist Tegelstudio Nijkerk