| Houtlook | Keramisch parket |

 

 

 

 

 

 

 


Tegelstudio heeft een ruim assortiment aan houtlook tegels, oftewel ‘keramisch parket. Dat is niet zonder reden. Keramisch parket heeft namelijk de mooie en warme looks van een echte houten vloer, maar de voordelen van een tegel; onderhoudsvrij en krasvrij. Kortom, het beste van twee werelden! Meer weten over keramisch parket? Pak een lekker bakje koffie en lees dan snel verder!  

Verschillende formaten keramisch parket

Keramisch parket is er in vele formaten, van 20×80 voor het maken van een prachtige visgraat vloer, tot 20×120 / 30×120 tot lengtes van 200 cm of zelfs 300cm! De kleinere formaten geven de vloer vaak een wat drukkere uitstraling. Bredere planken met langere lengtes zorgen juist voor een meer rustige uitstraling. Ruimtes lijken hierdoor groter.

Verschillende kleuren keramisch parket

Er bestaat een verscheidenheid aan kleuren binnen het keramisch parket. In elke kleurtint is eigenlijk wel een vloer te vinden. De kleuren lopen uiteen van bijna witte vloeren, licht eiken, lichtbruin, honingkleuren, vergrijsd teak, grijs, donker eiken etc. Eigenlijk voor ieder wat wils.

Verschillende prints keramisch parket

Het keramisch parket is qua populariteit nog steeds in opmars. Dat komt omdat velen een houten vloer prachtig vinden, maar niet zitten te wachten op al het onderhoud. Een keramisch parket is dan een goed alternatief; wel de mooie warme kleur van hout, maar geen onderhoud. Ideaal toch?! Omdat het zo populair is blijft het aanbod aan verschillende soorten keramisch parket maar groeien. En eerlijk is eerlijk, de imitatie van hout is verbluffend. De elkaar snel opvolgende ontwikkelingen binnen de technologie zorgen ervoor dat er zeer natuurgetrouwe replica’s gemaakt kunnen worden. Hierdoor is keramisch parket bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden.

Keramisch parket is verkrijgbaar in vele houtmotieven; eiken, kersen, tropisch hardhout. De prints gaan van hele rustige egale prints, naar drukke houtnoesten. Er zijn zelfs tegels met versleten plekken. Ga jij liever voor een egale vloer, of voor een levendige houtlook vloer met drukke houdnoesten en zaagsneden? Of ga je toch voor een vloer met versleten plekken? Kortom, er zijn vele verschillende vloeren met allemaal een andere uitstraling.

Keramisch parket leggen

Keramisch parket kan op verschillende manieren worden gelegd: bijvoorbeeld als visgraat of als halfsteensverband. Een visgraat patroon is van alle tijden. Een visgraat vloer kan ook worden gerealiseerd met keramisch parket. Dit kan zowel met de kleine formaat tegels als met het groot formaat. Ook voor een visgraat vloer met kleine formaten geldt weer dat het een wat drukke uitstraling heeft, terwijl de grote formaten juist een wat meer ruimtelijk gevoel geven.

Wil je je vloer zoveel mogelijk op een echte houten vloer laten lijken? Dan kan het keramisch parket het best in een zo onregelmatig mogelijk wildverband worden gelegd. Wat er na een rij aan de ene kant van de kamer wordt overgehouden, wordt aan de andere kant van de kamer weer als begin gebruikt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is omdat de reststukken gewoon weer worden gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keramisch parket in de badkamer

Keramisch parket leent zich er goed voor om te gebruiken in de badkamer. Zo kan het op de vloer én op de wand worden geplakt. Een houtlook is prachtig in combinatie met een strakke betonlook. Dit past mooi binnen een modern /industrieel interieur; strak, maar toch ook warm. Het geeft je interieur een stoere en sfeervolle uitstraling.
Daarnaast is het erg mooi om een houtlook op de vloer te combineren met een bijpassende tegel in dezelfde kleur. Zo houdt je alles in dezelfde kleur wat zorgt voor rust en eenheid, maar zo heb je toch wat speciaals. Lukt het je niet om hier een voorstelling van te maken? Wij hebben verschillende van deze voorbeelden in onze showroom. Dus kom gerust een kijkje nemen!

Praktisch in onderhoud en gebruik

Keramisch parket is hygiënisch, makkelijk schoon te houden en heeft geen onderhoud nodig. De vloer werkt niet, kraakt niet en scheurt niet. De tegels hebben een harde toplaag waardoor krassen en deuken geen kans krijgen. Keramisch parket ziet er zelf na jarenlang intensief gebruik nog uit als nieuw.

Keramisch parket in combinatie met vloerverwarming

Keramisch parket is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming en is bovendien energiebesparend. De houtlook tegels geleiden de warmte van de vloerverwarming namelijk goed naar de ruimte erboven. Ook houdt de vloer de warmte goed vast waardoor het nog een lange tijd aangenaam warm blijft nadat de thermostaat omlaag is gezet.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft keramisch parket eigenlijk alleen maar voordelen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van keramisch parket: van licht tot donker, van klein tot groot formaat en van rustig naar een drukke vloer. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Dan nodigen wij jou graag vrijblijvend uit in onze showroom. Wij helpen jou graag met het uitzoeken van jouw perfecte vloer.