Cursus PVC vs Dorien & Bea

Wie nu nog zegt dat vrouwen niks van bouwen weten heeft het mis! Deze twee toppers zijn vorige week op cursus geweest en zijn helemaal op de hoogte gebracht en bijgespijkerd op het gebied van PVC. Er is namelijk veel mogelijk met PVC. Wat precies? Dat hebben onze dames voor ons uitgedokterd.

Wat hebben jullie precies uitgedokterd?

Nou een heleboel! Zo weten veel mensen niet dat je onder een PVC ook vloerverwarming kan plaatsen. Wij weten dat dit wel kan, maar hoe kan je dit dan het beste verwerken en waar moeten we nog meer op letten bij het plaatsen. Onderstaande onderwerpen werden allemaal gedemonstreerd…

  • Het herkennen, beoordelen en voorbereiden van ondervloeren en het gebruik van opstookprotocollen bij vloerverwarming.
  • Welke type ondervloeren en vloerverwarmingssystemen zijn er en hoe wordt de betreffende ondergrond voorbereid
  • Waar letten we op met het dichtsmeren van leidingen
  • Hoe verwijder je glansverschillen en krassen in een PVC vloer en hoe onderhoud en bescherm je PVC
  • Hoe kan een PVC plank worden vervangen

Wij blijven ons verdiepen en ontwikkelen, zodat het plaatsen van een PVC vloer professioneel en vakkundig gedaan wordt en ook met de nieuwe ontwikkelingen gewerkt kan worden. Daarnaast kunnen wij jou antwoord geven op bovenstaande vragen. Want mocht je met een vraag of een probleem zitten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen of langs te komen. 

Het opstookprotocol

Een woord dat je niet zo vaak hoort; opstookprotocol. Dit wordt gebruikt bij vloerverwarming. Waarom? Het is namelijk zo dat dekvloeren waar vloerverwarming in zit, door de verandering van temperatuur, scheurvorming kan gaan vertonen. Dit komt door het uitzetten bij verhoging van temperatuur en krimp bij het dalen van de temperatuur. Het is belangrijk de vloer rustig aan deze verschillen te laten wennen. Hierdoor heb je lekkere warmen voetjes en kan je genieten van een mooie vloer zonder scheuren.  

Waarom kiezen voor PVC? 

Vroeger dacht men bij PVC aan Vinyl en dan ook nog zo’n vloer die je in van die oude scholen en ziekenhuizen vindt. Mensen hadden dat idee er vaak bij en dan kreeg je er eerder rillingen van, dan dat je dacht ‘hé, dat is mooi voor in mijn huis’. Gelukkig veranderen tijden en ontdekken we steeds meer. Zoals je eerder 30 jaar met een inrichting deed, zo blij is je partner nu als de inrichting 5 jaar hetzelfde blijft. En een PVC vloer doe je gelukkig wel heel veel jaren mee!

PVC is een bekende vloer aan het worden en dit terwijl het eigenlijk al heel lang bestaat. De reden dat het nu zo populair is omdat je zoveel mogelijkheden hebt qua stijlen en kleuren en je kan er zoveel mee. Van een PVC houtlook vloer tot een PVC tegelbetonlook vloer, het is mogelijk voor elke ruimte. Daarnaast is het erg sterk en is onderhoud ervan erg makkelijk. Zowel handig voor een huis vol met kids, als in een bedrijf waar vele voetjes over de vloer komen. 

Kom langs!

Dus PVC-inspiratie opdoen? Tegenwoordig ook in tegel PVC te krijgen en andere diverse soorten en stijlen. Nieuwsgierig naar onze PVC vloeren en meer informatie ontvangen? Laat het ons weten. Misschien tref je dan ook deze top dames aan 😉

Graag tot snel!

Groet,
Team Tegelstudio Nijkerk