Nèt dat beetje anders!

HIWTHI

‘Home is where the heart is’. Inmiddels een zeer bekende uitspraak, maar het is waar. Een huis moet een thuis zijn, want pas dan ben jij écht op je plek. Je maakt van een huis een thuis door er echt jouw draai aan te geven. Voeg bijvoorbeeld speciale mogelijkheden toe waardoor een huis jou of jullie gezin kenmerkt. Maar hoe geef je jouw huis nèt die speciale touch waardoor het écht jouw ding word? In deze blog bespreken we aspecten ter inspiratie van het inrichten van jouw huis. Dus lees snel verder… !  

De tegelwereld in ontwikkeling

De tegelwereld is voortdurend in ontwikkeling. Elk jaar komen er vele nieuwe series aan tegels uit. De markt verandert voortdurend om zo in te blijven spelen op de stijlen die op dat moment populair zijn. De markt veranderd steeds meer naar een strak en modern interieur waarbij grijs, zwart en wit als basis worden genomen. Om een interieur toch ‘stijl’ te geven wordt er steeds meer gewerkt met accenten. Zo werkt dat ook op het gebied van tegels; de basis moet strak zijn, maar er mogen accenten worden gebruikt dit echt in het oog springen. Er vind dus een verschuiving plaats van ‘veilig’ naar ‘gedurfd’.

Muren mogen meer opvallen door middel van accenten. Accenten breng je aan met subtiele tegels in grafisch decor, een ander reliëf, afwijkende kleur, afwijkend formaat, tegelstroken of mozaïek. Steeds meer worden contrasten gezocht. Niet alleen in kleur, maar ook in de afwerking. Zo wordt een speels en grafisch effect gecreëerd wat zorgt voor afwisseling in een modern en strak interieur.

weetje

Visgraat

Visgraat is helemaal terug van weggeweest. De een vindt het ouderwets, de ander erg trendy. Wij van Tegelstudio vinden het ge-wel-dig! Visgraat, het woord zeg het al: een patroon in de vorm van een vissengraat. Bij visgraat wordt het patroon in een bepaald verband gelegd waardoor er een symmetrisch patroon ontstaat. Wij krijgen steeds meer vraag naar wanden met visgraat, wat wij zeker begrijpen. Visgraat heeft iets klassieks, maar dan in een modern jasje. Visgraat straalt luxe uit. Het springt echt in het oog.

 

 

 

 

Decortegels

Decortegels zijn tegels met een print/patroon erop. Het gebruik van tegels met patronen en prints erop is een opkomende trend in Nederland. Met een patroontegel creëer je een echte Zuid-Europese sfeer in huis. Ze zijn leverbaar in verschillende soorten en maten. De opties verschillen op basis van kleur, patronen (mix) en formaat. Kortom, ze zijn ideaal te mixen en matchen op basis van jouw persoonlijke smaak en identiteit! Decortegels zijn uniek, vrolijk en eigenzinnig. Ze zijn een échte eyecatcher in jouw woning.

 

 

 

 

Strookjes

Het gebruik van strookjes op een wand wordt al een hele tijd gedaan maar dat blijft het ook. Én dat is logisch! De kleur van strookjestegels zijn er vaak ook in andere formaten. Door de combinatie van beiden kan je je badkamer bijvoorbeeld heel rustig houden (alles in dezelfde kleur), maar er toch voor zorgen dat er een wand uitspringt door de strookjes. Strak & modern, en eigenlijk passend in elk interieur.

 

 

 

 

Felle kleuren

We gaan in Nederland van ‘veilig’ naar ‘durven ‘. Het moderne interieur is strak, en vaak gecombineerd met zwart, wit of grijs. Oftewel; veilig. Toch willen we tegenwoordig wel een eyecatcher in huis om zo meer warmte te creëren. En dat wordt tegenwoordig vaak gedaan met felle kleuren. Hoe leuk is een strakke keuken met een mooie gekleurde tegel erboven? Of hoe leuk is het om de tegel op de achterwand van de keuken in dezelfde kleur te kiezen als de eetkamerstoelen? Felle kleuren lenen zich er uitstekend voor om zich te laten combineren met bepaalde onderdelen uit ieders interieur. Het interieur blijft daardoor strak, maar je geeft het daarmee wel die speciale touch. Nèt die ene touch die ervoor zorgt dat jouw huis jouw thuis wordt!

 

 

 

 

Mozaïek

Het gebruik van een mozaïek stamt uit de Romeinse tijd. Zij gebruikten het al een ware kunstvorm. Grote afbeeldingen werden gecreëerd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes. We zien mozaïek nog veel terug in badhuizen en de trend van mozaïek blijft onverminderd populair. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt om een bepaalde kleur- of stijlkeuze door te voeren.

Mozaïek is er in verschillende formaten en kleuren. Ook is er glasmozaïek en mozaïek in de vorm van grintsteentjes. Mozaïek is goed te combineren met bijpassende wand- en vloertegels. Mozaïek straalt rust uit (omdat het iedereen doet denken aan een spa/badhuis), maar is ook erg sfeervol, luxueus en stijlvol. Tot slot geeft een mozaïek vaak een wat mediterraans gevoel.

 

 

 

 

Steenstrips

Steenstrips waren erg populair in de jaren tachtig maar verloren hun populariteit aan strak stucwerk. Maar de steenstrips zijn terug van weggeweest. Steenstrips worden vooral gebruikt als een decoratiewandje. Deze steenstrips worden eenvoudig tegen de wand geplakt, met een tegellijm, en de wand is klaar. Deze steenstripsoort hoeft niet ingevoegd te worden, en geeft een mooi natuurlijk en sfeervol beeld. Het gebruik van steenstrips haalt het buitengevoel een beetje naar binnen.

 

 

 

 

 

Jouw stijl, jouw huis

Zoals je hier boven hebt kunnen lezen zijn er heel veel mogelijkheden om een bepaalde wand of vloer aan te laten sluiten bij jouw stijl. Door te kiezen voor een speciale touch in jouw huis, geef je er echt jouw draai aan. Het past bij jou en het kenmerkt jou. Hierdoor sluit je huis meer aan bij jou als persoon. Dit maakt dat jouw huis écht een thuis wordt.

Ben je al geïnspireerd geraakt van mogelijkheden voor in jouw huis of wil je toch nog meer inspiratie opdoen? Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden. Wij geven jou graag advies in onze showroom